Iraans lamsvlees met kikkererwten - ab kusht

Een heerlijke Iraanse stoofschotel van mals lamsvlees gesudderd in boter met kikkererwten, uien en kruiden. Laat de smaken van deze stoofschotel vermengen en geniet van de intense smaak. Perfect om de volgende dag te eten!

*120 min bereiden * hoofdgerecht * 4 personen

 

Ingrediënten:

- 500 gram lamsvlees, in blokjes gesneden

- 1 ui, fijngehakt

- 3 teentjes knoflook, fijngehakt

- 1 theelepel gemalen kurkuma

- 1 theelepel gemalen komijn

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepel paprikapoeder

- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

- 400 gram tomatenblokjes uit blik

- 250 ml groentebouillon

- Sap van 1 citroen

- Handvol verse koriander, fijngehakt

- Zout en peper naar smaak

- Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
  2. Voeg het lamsvlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is.
  3. Voeg de kurkuma, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak nog een minuutje tot de specerijen aroma afgeven.
  4. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel vervolgens zachtjes pruttelen op laag vuur.
  5. Dek de pan af met een deksel en laat het gerecht ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het lamsvlees mals is en de saus is ingedikt.
  6. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  7. Serveer de Iraanse lamsvleesstoofpot met verse koriander en eventueel wat gekookte rijst of platbrood.

 

Geniet van je Iraanse lamsvlees met kikkererwten!

نوش جان

 

Kikkererwten in ons perzisch gerecht

Kikkererwten gebruik ik ook bij andere gerechten.

Je kan natuurlijk ook even het lamsvlees marineren.

Kom in de Iraanse sferen en gebruik ons servies.


Hoe ging het vroeger thuis in de keuken?

Iraans Perzisch huis in richten kan bij Varzi Home Art & Design

Mijn moeder gebruikten altijd verse ingrediënten zoals: kruiden, groenten, fruit en vlees en dit was dan erg seizoen gericht en stond vaak uren in de keuken.

Als alles klaar was nodigden wij vaak familie, vrienden en buren uit om te eten en dekte wij de tafel met mooi Perzisch service.

Gezelligheid en gastvrijheid staan dan ook hoog aangeschreven bij de Iraans / Perzisch cultuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.