Een heerlijke Iraanse stoofschotel van mals lamsvlees gesudderd in boter met kikkererwten, uien en kruiden. Laat de smaken van deze stoofschotel vermengen en geniet van de intense smaak. Perfect om de volgende dag te eten!
*120 min bereiden * hoofdgerecht * 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gram lamsvlees, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 250 ml groentebouillon
- Sap van 1 citroen
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
- Voeg het lamsvlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is.
- Voeg de kurkuma, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak nog een minuutje tot de specerijen aroma afgeven.
- Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel vervolgens zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Dek de pan af met een deksel en laat het gerecht ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het lamsvlees mals is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Serveer de Iraanse lamsvleesstoofpot met verse koriander en eventueel wat gekookte rijst of platbrood.
Geniet van je Iraanse lamsvlees met kikkererwten!
نوش جان
Kikkererwten gebruik ik ook bij andere gerechten.
Je kan natuurlijk ook even het lamsvlees marineren.
Reactie plaatsen
Reacties